Spring naar inhoud

Parelcouscous met garnalen

Voor een snelle maaltijd is couscous heel geschikt. Geen aardappelen schillen, alleen maar couscous koken. En bij dit gerecht wat groenten schoonmaken en snijden en er staat in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g garnalen
  • 150 gram parelcouscous
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ citroen
  • 3 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogd)
  • 1 zero salt groentebouillonblokje (Knorr)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vers gemalen peper naar smaak

Bereiding:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  3. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
  4. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de courgette, puntpaprika en tomaat in blokjes.
  5. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  6. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  7. Dep de garnalen droog met keukenpapier en roerbak de garnalen 3 minuten.
  8. Haal uit de pan en bewaar apart, bewaar ook het bakvocht van de garnalen. Verhit opnieuw 1 eetlepel in dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten.
  9. Voeg de courgette, puntpaprika, tijm en citroenrasp toe en bak 6 minuten mee.
  10. Voeg de garnalen met bakvocht en de tomaat toe aan de groenten.
  11. Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en peper en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.
  12. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en meng het geheel goed.
  13. Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.

*Per portie: 514 kcal –  24 g eiwit – 440 mg natrium – 1120 mg kalium –  380 mg fosfaat – 70 g koolhydraten