Spring naar inhoud

Penne met broccoli, groene asperges en zalm

De lente, met ontluikend groen, is ook de tijd van de asperges. Dit 'witte goud' is beperkt verkrijgbaar. De groene asperges daarentegen zijn vaak langer verkrijgbaar. Deze keer een andere twist door groene asperges met pasta, broccoli en zalm te combineren. Laat die lente maar komen!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram broccoli
  • 200 gram groene asperges
  • 200 gram zalmfilet zonder huid
  • 150 milliliter kookroom
  • 120 gram volkoren penne
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ½ eetlepel verse dille
  • 1 eetlepel natriumarme mosterd (Damhert)
  • peper

Bereiding:

  • Breng twee ruime pannen met water aan de kook voor de penne en de groenten.Snijd de broccoli in kleine roosjes, snipper de sjalotjes en pers of snijd de tenen knoflook fijn.
  • Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges vervolgens in stukken van +/- 3 cm.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van +/- 1 bij 1 cm.
  • Kook in de ene pan de penne volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook in de andere pan de broccoli in 5-6 minuten gaar. Voeg na 2 minuten de asperges toe en kook deze de laatste 3-4 minuten mee.
  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de sjalotjes en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig ziet.
  • Voeg vervolgens de blokjes zalm toe aan de hapjespan en bak deze 3-4 minuten.
  • Voeg de kookroom toe en breng dit tegen de kook aan.
  • Snijd ondertussen de verse dille fijn.
  • Voeg dan de natriumarme mosterd en de fijngesneden dille toe en roer door.
  • Haal de hapjespan van de warmtebron en voeg de penne, de broccoli en de asperges toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper. 

    In plaats van verse dille kunt u ook gebruik maken van gedroogde dille uit een potje. Gebruik dan 2-3 theelepels. Verse dille geeft echter wel meer smaak aan het gerecht.
    Verse dille is ook in een bevroren variant verkrijgbaar en dus langer houdbaar. Bij het gebruik van bevroren verse dille kunt u de hoeveelheid uit het recept aanhouden.

Per portie: 600 kcal – 35 g eiwit – 110 mg natrium – 1300 mg kalium – 640 mg fosfaat – 45 g koolhydraten