Spring naar inhoud

Zalmslaatje

De kerstdagen komen er weer aan. De tijdschriften staan vol nieuwe recepten. Een klassieker is de garnalensalade. Maar in deze dure tijd hebben we gekozen voor een alternatief dat wel luxe is, maar goedkoper dan de garnalensalade.
In plaats van aardappelen gebruiken we gekookte bloemkool. Het gerecht wordt dan minder 'zwaar'.

Ingrediënten:

  • ¼ bloemkool (de overige bloemkool kunt u als groente serveren)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel ketchup 0% toegevoegd zout en suiker
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 1/2 blikje zalm (blikje met 110 g uitlekgewicht)
  • 1 augurk, in kleine blokjes gesneden
  • ½ rode puntpaprika, in kleine blokjes gesneden
  • 2 takjes peterselie, fijn gesneden
  • 1 hard gekookt ei
  • vers gemalen peper
  • paprikapoeder

Bereiding:

  • Kook de bloemkoolroosjes in 8 minuten beetgaar. Giet af en prak fijn met een vork. Laat de bloemkool afkoelen.
  • Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, ketchup en mosterd door elkaar en meng met de bloemkool en met de zalm, ui, augurk, paprika en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en paprikapoeder
  • Serveer de salade in een mooi glas of een mooi bordje, leg de plakjes ei erover en bestrooi met peterselie.

*Per portie: 235 kcal –12  g eiwit – 1 g zout – 560 mg kalium – 205 mg fosfaat –7 g koolhydraten